Benoodigdheden:
- 50 gram ( 6 afgestreken eetlepels tarwemeel
- 1 ei
- 5 deciliter ( 5 kopjes melk )
- 150 gram geraspte kaas
- 1/2 deciliter ( 1/2 kopje ) room
- 1 lepel gehakte peterselie
- 50 gram ( 2 1/2 afgestreken eetlepel ) boter
- zout
- aroma
Bereiding:
Meel en melk met ei en een weinig zout tot een dun beslagje roeren. De koekenpan vet maken met een weinig boter, 1/4 van het beslag in de heete pan uitstrijken en op een zacht vuur aan beide kanten droog bakken, doch niet bruin. Nog drie van deze lichtkleurige flensjes bakken. Room, kaas en peterselie met elkaar vermengen en op smaak afmaken met zout en aroma. Mengsel in vieren verdeelen en in het midden van elk flensje een vierde part leggen. Flensjes dichtrollen, naast elkaar in de koekenpan leggen en op een zacht vuur aan beide kanten bruin bakken.
