Middelburg van toen, ik was nog een kleine jongen. ’s Zondags gingen we met vader en moeder na de ochtendkerkdienst altijd naar opa en opoe aan de penninghoeksingel 23 voor koffie met een koekje in de voorkamer. De hond Dikkie stond ons meestal al op te wachten en waggelde mee naar binnen.De keuken van opoe was klein en super smal, Achter in de koek bij het raam stond het petroleumstel waar ze op kookte. Voor zover ik mij herinner stond er altijd een pan op. Opoe maakte regelmatig de echte Zeeuwse babbelaeren voor een winkel in de stad, ze had dan ook warmte bestendige handen want suikertrekken is een hete bezigheid.Opa was mandenmaker, hij vlocht manden voor boeren en handelaren op heel Walcheren.Opoe’s kookboek is geschreven in het oudere Nederlands uit die tijd. De originele titel van het boek is “Standaard Kookboek” uit 1948 en geschreven door C.J. Ooms – Vinckers. Maaltijden en gerechten voor Stad en Platteland. Woorden met bijvoorbeeld dubbel “oo” en met “sch” waren destijds heel normaal. Enkele van deze oude en simpele, vaak vegetarische recepten, zal ik op deze pagina plaatsen om de sfeer van toen terug te halen.