Burger van zalm
en spinazie
Eenvoudig te maken is deze burger. Deze is gemaakt door laagjes van zalmplakjes en gewokte spinazie in laagjes te stapelen. afgewerkt met een mix van mayonaise en mosterd,
Ik deed er dobbelsteentjes van gebakken aardappel bij en wat fijngesneden dille.
Vegetarische blinde vink
Een recept uit mindere tijden, toen vlees duur was. Deze vinken zijn gemaakt met licht gebakken flensjes. Daarop geraspte kaas, peterselie, room, peper en zout.
Verdeel dit mengsel op het midden van elk flensje, vouw dicht links en rechts naar binnen en rol het dan op, net als een loempia.
Bak de rolletjes op een zacht vuurtje bruin in de koekenpan
Bruschetta met tomatensoep
Bruschetta is niets mer dan een geroosterd broodje giabatta met beleg. Ik maakte het in combinatie met tomatensoep. De sneetjes brood wrijf je in met een doorgesneden knoflookteentje en een scheutje olijfolie. Leg het op de grill om krokant te worden. Een gevarieerde salade met o.a. basilicum, tomaat, olijf, reepjes salami
Rijst met spruitjes
Rijst met zongedroogde tomaten met spruitjes en olijfolie, voor de liefhebbers.
Rode rijst met peultjes
Om rode rijst te krijgen kookte ik het in het kookvocht van rode bieten, maar het kan ook gewoon in rode bietensap van de supermarkt.
Daarbij kwam verse peultjes, diepvriesdoperwtjes en fijngesneden bleekselderij.
Pommes pont neuf
Pommes pont neuf kreeg de naam van een brug in Parijs, een brug met negen pijlers. Ik serveerde er verse peultjes bij met "kipspekjes" en dillemayonaise. Kipspekje maakt je met klein gesneden stukjes kipfilet, wrijf ze in met maizena en laat ze in hete olie bakken. Bak ze door tot ze bruin en knapperig zijn.
Alle gefrituurde pommes soorten op een rijtje van dun naar dik:
pommes paille, pommes allumette, pommes Parisienne, pommes friet, pommes pont neuf
Omelette met frisse salade
De omelette maak je op de gebruikelijke manier, de salade is in een uitgeholde meloen gelegd. Ik gebruikte appel, meloen, mais, kiemgroente, lavasblad, rode ui ringen, little gem blad.
Gegarneerd met zonnebloem/pompoen zaden en viooltjes uit eigen kweek.
( onbespoten )
Maakouda met groenten
Maakouda is een Marokkaans aardappelgerecht
Schil en kook de aardappelen gaar, pureer ze daarna goed fijn.
Doe er nu 1 geklopt ei bij, samen met de peterselie, koriander en gesnipperde knoflook, komijnpoeder, kurkuma en zout en peper.
Meng het goed door elkaar en maak er balletjes van en duw deze iets plat met de vingers. Klop het tweede ei en dompel de schijven in het ei, daarna in de bloem. Bak ze aan beide kanten mooi bruin in olie in de koekenpan