Benoodigdheden:
- 70 gram ( 7 afgestreken eetlepels ) zelfrijzend bakmeel
- 1 deciliter ( 1 kopje ) melk
- 10 gram ( 1 afgestreken eetlepel ) custardpoeder
- iets zout
- boter
Voor het vulsel:
- 40 gram ( 5 lepels ) havermout
- 3 lepels melk
- 1 lepel custardpoeder
- 2 lepels suiker
- amandelessence
Bereiding:
Van het zelfrijzend bakmeel, het kopje melk, de lepel custardpoeder en een ietsje zout een gelijkmatig beslag maken en in een ingevette koekenpan van ongeveer 14 centimeter middellijn overdoen. De havermout met drie lepels melk, 1 lepel custardpoeder, suiker en zout vermengen en amandelessence naar smaak toevoegen. Dit vulsel op het beslag dat zich reeds in de koekenpan bevindt, leggen en eenigszins aandrukken doch zorgen dat het vulsel noch bodem, noch den wand van de koekenpan raakt. De koek op een zacht vuur met het deksel op de pan gaar bakken in 1 1/2 uur. De koek uit de pan laten glijden, af laten koelen en desgewenscht met jam bestrijken.