Benoodigdheden: 2 maiskolven 16 gram ( 2 afgestreken eetlepels ) bloem water 1 ui zout peper aroma boter of vet Bereiding: De korrels uit de kolven nemen en met een bodempje water en zout gaar koken in 15 minuten. De gare korrels malen. De ui ontvellen, w...
Read More
Benoodigdheden:1/2 kilogram bloem of boekweitemeel en bloem gemengd 3 deciliter ( 3 kopjes ) melk 1 ei 20 gram gist mespunt zout 2 schepjes suiker stevige katoenen zak pan kokend water Bereiding: Gist en suiker samen vloeibaar roeren. Meel beetje na beetj...
Read More
Benoodigdheden: Ruim 1/2 liter ( ruim 5 kopjes ) melk 100 gram ( 2 kopjes ) havermout 1 deciliter ( 1 kopje ) koffie 4 theelepels kaneel of koekkruiden zout suiker Bereiding: De melk aan de kook brengen, de havermout er in strooien. De koffie, koekkruiden...
Read More
Benoodigdheden: 50 gram ( 6 afgestreken eetlepels tarwemeel 1 ei 5 deciliter ( 5 kopjes melk ) 150 gram geraspte kaas 1/2 deciliter ( 1/2 kopje ) room 1 lepel gehakte peterselie 50 gram ( 2 1/2 afgestreken eetlepel ) boter zout aroma Bereiding: Meel en ...
Read More
Benoodigdheden: 750 gram van verschillende soorten groenten 200 gram kwark 1 prei 1 takje peterselie aroma zout wat meel een weinig olie of boter Bereiding: Groenten goed schoon spoelen, wasschen en fijn snipperen. Prei fijn snipperen en goed wasschen, pe...
Read More
Benoodigdheden: 1 liter melk 140 gram griesmeel 60 gram ( 5 afgestreken eetlepels ) suiker 1 citroen een snuifje zoutBereiding: De melk met de geraspte citroenschil en een snuifje zout aan de kook brengen, het griesmeel en de suiker er onder voortdurend r...
Read More
Benoodigdheden: 70 gram ( 7 afgestreken eetlepels ) zelfrijzend bakmeel 1 deciliter ( 1 kopje ) melk 10 gram ( 1 afgestreken eetlepel ) custardpoeder iets zout boter Voor het vulsel: 40 gram ( 5 lepels ) havermout 3 lepels melk 1 lepel custardpoeder 2 lep...
Read More