Maiskoekjes

Benoodigdheden: 2 maiskolven 16 gram ( 2 afgestreken eetlepels ) bloem water 1 ui zout peper aroma boter of vet Bereiding: De korrels uit de kolven nemen en met een bodempje water en zout gaar koken in 15 minuten. De gare korrels malen. De ui ontvellen, w...
Read More

Jan in den zak

Benoodigdheden:1/2 kilogram bloem of boekweitemeel en bloem gemengd 3 deciliter ( 3 kopjes ) melk 1 ei 20 gram gist mespunt zout 2 schepjes suiker stevige katoenen zak pan kokend water Bereiding: Gist en suiker samen vloeibaar roeren. Meel beetje na beetj...
Read More

Havermoutpudding

Benoodigdheden: Ruim 1/2 liter ( ruim 5 kopjes ) melk 100 gram ( 2 kopjes ) havermout 1 deciliter ( 1 kopje ) koffie 4 theelepels kaneel of koekkruiden zout suiker Bereiding: De melk aan de kook brengen, de havermout er in strooien. De koffie, koekkruiden...
Read More

Blinde vinken

Benoodigdheden: 50 gram ( 6 afgestreken eetlepels  tarwemeel  1 ei 5 deciliter ( 5 kopjes melk ) 150 gram geraspte kaas 1/2 deciliter ( 1/2 kopje ) room 1 lepel gehakte peterselie 50 gram ( 2 1/2 afgestreken eetlepel ) boter zout aroma Bereiding: Meel en ...
Read More

Groentekoekjes

Benoodigdheden: 750 gram van verschillende soorten groenten 200 gram kwark 1 prei 1 takje peterselie aroma zout wat meel een weinig olie of boter Bereiding: Groenten goed schoon spoelen, wasschen en fijn snipperen. Prei fijn snipperen en goed wasschen, pe...
Read More

Griesmeel - citroenpudding

Benoodigdheden: 1 liter melk 140 gram griesmeel 60 gram ( 5 afgestreken eetlepels ) suiker 1 citroen een snuifje zoutBereiding: De melk met de geraspte citroenschil en een snuifje zout aan de kook brengen, het griesmeel en de suiker er onder voortdurend r...
Read More

Gevulde koek

Benoodigdheden: 70 gram ( 7 afgestreken eetlepels ) zelfrijzend bakmeel 1 deciliter ( 1 kopje ) melk 10 gram ( 1 afgestreken eetlepel ) custardpoeder iets zout boter Voor het vulsel: 40 gram ( 5 lepels ) havermout 3 lepels melk 1 lepel custardpoeder 2 lep...
Read More