Taste & simplicity

Upgrade je low budget gerechten tot een hoogwaardige lekkernij en verras niet alleen jezelf

presentatie

Als het oog ziet dat het er lekker uitziet, dan smaakt het lekker

Lees Meer 

tips

Enkele tips waardoor het je zeker lukt

Lees Meer 

en de restjes dan

Zelfs de kleine beetjes kun je verwerken tot een lekkernij...

kliekjes

het doel van deze website

Deze website is een vervolg op een eerdere website van mij,  met het domein "koken-met-roel.nl"
In de afgelopen jaren zijn meningen veranderd en meer gericht op vereenvoudiging als doelstelling, 
vandaar de naam  "taste and simplicity"
 ( smaak, maar dan eenvoudiger )

Het doel van deze website is dan ook niet zozeer het delen van recepten, eerder een mogelijkheid tot het versimpelen en betaalbaar maken van uitgebreide en dure recepten, vergezeld met foto's en tips.

Recepten in boeken, tijdschriften en op het internet zijn vaak uitgebreid, een zakje van dit en een pakje van dat, veel ingrediënten die eigenlijk niet nodig zijn en juist de smaak van het eigenlijke product verdoezelen of zelfs verbergen. 
Ik hou zelf van pure en verse smaken, wat ik zie wil ik ook proeven, een stukje lekker vlees moet niet naar knoflook smaken.
Als een recept eenvoudiger wordt, zal de prijs en het werk er aan lager uitvallen dan het origineel. 

Ook het werken met restjes kan een leuke hobby worden als je je er in verdiept, je kan er zeer zeker mooie gerechten van maken. Geniet van het presenteren als een chefkok en verras jezelf en je vrienden met je eigen creatie.

Hieronder zie je hoe een lekkernij tot stand komt.

 tompouce

Bij dit gerecht gebruikte ik het idee van een tompouce in combinatie met salades.
In het voorbeeld gebruikte ik vissalades, maar het kan evengoed met huzaren of eiersalade etc. Daarbij nog komkommer en witlofblaadjes.
Als basis heb ik twee halve plakjes bladerdeeg vooraf in de oven gebakken. De roze topping krijg je door één of twee druppels rode bietensap door een beetje mayonaise te roeren.
Versiert met een lavendelbloem om het af te maken. 

recepten

Lokaal

Verse groente en fruit van de boeren bij jou uit de regio. Verser kan het niet en je doet me aan een gezonder milieu. Lokale groente wordt niet vervoerd van Afrikaanse, of andere Europese landen, maar gewoon uit je eigen streek.

groenten van het seizoen

Spruiten in de zomer, sla in de winter....
Tegenwoordig is alles mogelijk, maar kan onze maag het wel aan?
In de zomer is lichte kost beter, in de winter dan wel een stevige maaltijd.

Vlees?
kies dan voor het lam...

Lamsvlees past heel goed in een gezond voedingspatroon. Lamsvlees is mager, mals en bevat eiwitten, zink, ijzer en vitamine B welke goed is voor het zuurstofgehalte in het bloed.
Daarbij is lamsvlees ook nog lekker.